Erantis Ingerslevs Boulevard
Det største torv i Århus

Torvesalg onsdag og lørdag

Torvet på Ingerslevs Boulevard i Århus er et af de største og mest levende torve i Danmark. Udover et stort udvalg af grønsager, frugt og blomster er der også salg af ost, kød, udplantningsplanter og forskelligt slags kunsthåndværk.

En del af torve-standene - herunder flere af de økologiske - forhandler produkter, som de selv har dyrket, men der naturligvis også mange stande med indkøbte - herunder udenlandske - varer.

Torvet holdes onsdag og lørdag, men lørdag er klart den mest besøgte dag. Her er der flere stande og nogle gange så mange besøgende, at det kan være vanskeligt at klemme sig igennem mængden med en klapvogn eller cykel. Selv om torvet er mindre onsdag, er Ingerslevs Boulevard dog også denne dag mere omfattende end de fleste andre torve i landet.

En af de spændende stande er den økologiske avler Chritian Hansen fra Frugt og Fjerkræ som sælger friskpresset æblemost hver lørdag. Æblerne presses på stedet og sælges i glas eller små flasker til brug samme dag.

Flere andre steder på torvet er der servering. Blandt andet sælges is og kaffe af De Fire Istider, som også har en stor økologisk grøntsags-stand et andet sted på torvet.

Ingerslevs Boulevard er også en af de steder, hvor man først kan købe de nye asparges og nye kartofler fra Samsø, ligesom firmaet Solsikken forhandler økologiske grøntsags-frø og udplantningsplanter.

Der er boder, som alene handler med kartofler, æg eller honning. Nogle stande sælger håndværk eller andre varer, hvor overskuddet går til velgørende formål.

Flere stande sælger kød - herunder lammekød. Vil man købe kød, bør man dog huske, at der ofte er tale om frost-varer i begrænsede mængder. Derfor vil det ofte være nødvendigt at bestille det i forvejen og så hente det på næstfølgende torvedag.

Torvet på Ingerslevs Boulevard er åben hver onsdag og lørdag fra kl. 7 - 14.

Selv om Ingerslevs Boulevard er en stor boulevard som ligger forholdvist centralt på Frederiksbjerg i det nordlige Århus, kan det være lidt vanskeligt at finde for udenbys besøgende.

Ingerslevs Boulevard er skjult bag et netværk af små énsrettede gader bag Jægergårdsgade. Kommer man gående fra centrum er det lettest at gå op ad M.P. Bruunsgade og dreje til venstre ad Odensegade efter Skt. Pauls Kirke. Det er værd at bemærke, at også M.P. Bruunsgade er en interessant handelsgade, når det gælder fødevarer. Der er også adgang fra De Mezas vej (Frederiks Allé). Århus Svømmestadion ligger ved Ingerslevs Boulevard.

Ingerslevs Boulevard er det største - men ikke det eneste torv i Århus. Samme dag holdes også torvesalg på Sct. Clemens Torv tæt ved Bispetorvet og Århus Domkirke. En helt anden type torv er det store spændende indendørs torv Bazar Vest i Gjellerup som har åbent hver dag.

Herudover er der i Århus naturligvis mange forskellige sæson-bestemte markeder som håndværk og anden non-food. Det gælder bl.a. Århus Kræmmermarked i Tangkrogen og Moesgård Vikingetræf.

Udover at være centrum for torvesalget to gange om ugen, benyttes Ingerslev Boulevard også jævnligt til andre formål. Blandt dem er et bagagerumsmarked, som Lions Club arrangerer flere gange om året. I modsætning til torvesalget er bagagerumsmarkedet forbeholdt stadeholdere, som ikke har torvesalg som profession.

 
Jule-markeder
i Århus og Østjylland

De findes overalt i november og december
Find nærmest marked i
Julemarkeds-oversigten

Moesgård MuseumÅrhus-stenen på Moesgård Museum er blevet næsten et symbol for Århus