Thor opføres i Dyrehaven
Det Kongelige Teater tager den nordiske mytologi op i sommerens udendørsforestilling i Ulvedalene. 29.000 billetter er solgt på fire dage


Magasinet Viking

Viking guide

Viking kalender 

Læs også om udstillingen:
Fotografier af Odin og Thor
Lars Bom spiller Thor
Foto: Jacob Boserup/ Det Kgl. Teater

Den kommende sommers friluftsforestilling om de nordiske guder ser allerede nu ud til at slå alle publikumsrekorder. Kun fire dage efter at billetsalget til forestillingen Thor åbnede, var der solgt 28.800 billetter. Allerede den første dag blev der solgt 50 procent flere billetter end ved succesforestillingen Ivanhoe.

Med rejseholds-skuespillerne Lars Bom og Trine Pallesen i spidsen for en horde på 200 medvirkende samt flere hesterytterier er der lagt op til en meget spektakulær forestilling i det fri. Det er fjerde gang Det Kongelige Teater opfører udendørsforestilling i Dyrehaven, hvoraf ridderhistorien Ivanhoe i 2003 var er den mest sete med over 80.000 solgte billetter.

Blandt de øvrige medvirkende i dette års ase-forestilling er også Charlotte Munck (som spiller politikvinden Anna Pihl på TV2) samt David Owe, Jesper Lohmann, Nis Bank-Mikkelsen, Morten Suurballe, Henrik Koefoed, Cecilia Zwick Nash, Henrik Jandorf, Maria Rossing, Marie Louise Wille, Thomas Magnussen, Anne-Lise Gabold og Stine Prætorius.

Teatret har engageret sig med Martin Spang Olsen som stunt-koordinator og får desuden støtte af Sportsrideklubben, Lyngby Bueskytte Laug, Elver-høj Koret, Lyngby-Taarbæk Harmoniorkester og Royal Equestrian Art & Fencing.

Christian Friedländer som skabte scenografien på Ivanhoe får også opgaven at omdanne Dyrehaven til Valhalla.


Trine Pallesen spiller Thors hustru Siff
Foto: Jacob Boserup/ Det Kgl. Teater

Handlingen i forestillingen tager udgangspunkt i, at Thor på vejen til Valhalla møder to norner, som fortæller, at enten han eller hans bror Balder skal dø. Ragnarok er nær, og Loke forsøger at få magten over Valhalla.

Forestillingen Thor få premiere d. 2. juni og løber frem til d. 30. juni.

Billetter kan købes ved Det Kongelige Teater eller gennem Billetnet.