TV2 julekalender får
Valhal og vikinger som tema

 

I forlængelse af succes'en Jesus og Josefine kaster TV'2 sig i år over de nordiske asers Valhal som scene for årets julekalender.

Allerede her i starten af november har TV2 lanceret et videospil om Valhal, som blev sendt ud sammen med bladet Anders And i forrige  uge.

Julekalenderen Jul i Valhal tager udgangspunkt i, at pigen Sofie skal tilbringe julen i sin mormors skovløberhus. Hun går på opdagelse i en gammel gravhøj og finder her Loke, som står bundet med sine magiske lænker.

Loke tilbyder at bruge runemagi og helbrede en syg hare, som vennen Jonas er bekymret for. Prisen er, at børnene skal løsne én af hans magiske lænker. Senere lokker han dem til at løsne flere lænker, så han tilsidst er fri.

Efter Lokes befrielse bliver det koldt og begynder at sne, og børnene frygter, at de med befrielsen af Loke har sat gang i Fimbulvinteren, og så begynder handlingen at tage fart. Ragnarok skal forhindres og jagten på Loke bringer dem i forbindelse med Odin, Thor, Tyr, Freja, Sif og andre de andre aser.

TV2 har naturligvis endnu ikke frigivet slutningen på den spændende historie, men mon ikke der er grund til at tro, at det bliver jul inden 24 december.

På rollelisten er bl.a.:

Martin Brygmann som Lokem, Søren Spanning som Odin og med Kurt Ravns hoved som Mimer.

TV 2s børne- og ungdomsredaktør, Lotte Lindegaard, begrunder bl.a. valget af årets Julekalender med, at TV2 gerne være med til at vække nysgerrighed omkring den fælles kulturarv, fordi det er vigtigt at vide, hvor vi kommer fra for at kunne forstå, hvem vi er.

Artikel - magasinet Viking - publiceret d. 5. november 2005