Erantis.dk

Thy søsætter langskib
Søndag d. 4. september 2005

Andre artikler

Magasinet VIKING

Neessund vikingeskib
Skibet da det for få dage siden blev
båret ud af sin naust
Foto: Neessund Vikingskibslaug

Thy er nu klar til at søsætte sit første vikingeskib. Det sker på søndag, hvor Neessund Vikingeskibslaug inviterer hele Thy og omegn (herunder Bornholm og andre østlige øer) til søsætning ved Limfjordscentret ved Doverodde.

Skibet er en rekonstruktion af nr. 5 af Skuldelevskibene ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Det bliver den fjerde Skuldelev 5 reskonstruktion i Danmark. Inspirationen til skibet kom under arbejdet med et af Sydthys friluftspil - de såkaldte Fyrspil - med vikingetiden som tema. Man byggede en vikingeskibs-kulisse, men flere af deltagerne blev så begejstrede, at de besluttede at bygge et rigtigt skib.

Det er målet, at skibet skal danne være første skridt mod en søfartsturisme i den østlige Limfjord. I første omgang vil skibet dog blive brugt til lejrskoler og lignende. På Mors er sideløbende bygget et naust og en landingsplads, hvor der bliver mulighed for at overnatte. Samtidig holdes kontakt med Struer Museum, som vil tilbyde ture i samme ende af Limfjorden med skibet Imme Struer. Museet har nu sikret sig finansiering til at sætte skibet i stand, men problemer på værftet i Struer gør, at arbejdet endnu ikke er kommet i gang.

Søsætningen søndag er gjort et til arrangement for hele familien med skattejagter, tegnekonkurrencer, grill m.v. Det egentlige program starter kl. 13 og afsluttes kl. 17, hvorefter man kan tilmelde sig spisning i den nærliggende restaurant.

Se hele programmet på skibslaugets hjemmeside.

Artikel - magasinet Viking - publiceret d. 28. august 2005