JUNI 2017
Torsdag 1.    
Fredag 2.    
Lørdag 3.    
Søndag 4. Pinsedag  
Mandag 5. 2. Pinsedag - Grundlovsdag - Fars Dag 23 
Tirsdag 6.    
Onsdag 7. Prins Joachim  
Torsdag 8.    
Fredag 9.    
Lørdag 10. Kongeligt Guldbryllup  
Søndag 11. Prins Henrik  
Mandag 12.   24 
Tirsdag 13.    
Onsdag 14.    
Torsdag 15. Valdemarsdag - Folkemøde på Bornholm begynder  
Fredag 16.    
Lørdag 17.    
Søndag 18.

Mølledag - Folkemøde slutter

 
Mandag 19.   25 
Tirsdag 20.    
Onsdag 21.    
Torsdag 22. Sommersolhverv  
Fredag 23. Skt. Hans aften  
Lørdag 24. Skt. Hansdag - Sidste skoledag før skolernes sommerferie - Roskilde Festival starter  
Søndag 25.

 

 
Mandag 26.   26
Tirsdag 27.    
Onsdag 28.    
Torsdag 29. Landskuet  
Fredag 30. Grevinde Alexandra  
Røde Orm på Moesgaard
På taget af Moesgård Museum opfører Det Kongelige Teater i maj og juni teaterforestillingen Røde Orm - en bearbejdelse af Frans G. Bengtssons roman af samme navn. Forestillingen har premiere 23. maj og sidste spilledag 1. juli. Forestillingen finder sted alle dage - undtagen søndag.

Skolernes sommerferie
Starten på skolernes sommerferie er fastsat af i loven, og alle offentlige skoler skal derfor følge den. Starten på det nye skoleår fastsættes derimod af den enkelte kommune eller skole. Skoleåret starter dog for langt de fleste skoler i anden uge af august.

Grundlovsdag
5. juni fejres indførelsen af det første egentlige demokrati i Danmark i 1849. Dagen er senere blevet brugt ved ændringen af Grundloven. Således indførtes kvinders valgret med en ny grundlov 5. juni 1915, og igen 5. juni 1953 indførtes ny grundlov, hvor Landstinget blev afskaffet. Dagen har i de senere år været officiel fridag og markeres med folkelige og politiske møder rundt om i landet.

Pinse
Falder ti dage efter Kristi Himmelfart, hvor apostlene var samlet for at fejre den jødiske højtid Shavuot. Her blev de ramt som af tunger af ild og fyldt af Helligånden og fik evnen til at tale andre tungemål og dermed gøre det kristne budskab forståeligt for andre. Pinsen regnes derfor for den kristne kirkes fødsel. Der har siden 1800-tallet været en folkelig tradition for at stå tidligt op pinsemorgen og se pinsesolen danse. Det er muligvis en udløber af en endnu ældre tradition for at se påskesolen danse af glæde over Jesu’ opstandelse.

Fars Dag
Fejringen af fædrene blev indført i 1910 i USA og kom i 1935 til Danmark, hvor den dog aldrig har slået massivt an. Dagen har været placeret på forskellige datoer men holdes i Danmark d. 5. juni, altså samme dag som Grundlovsdag.

Folkemødet
Hvert år i uge 24 holdes Folkemødet i Allinge på Bornholm. Mødet samler politikere, organisationer og medier i stort tal - men dog også mange almindelige mennesker. I alt deltager omkring 25.000 mennesker.

Valdemarsdag
15. juni 1219 Kong Valdemar Sejr kæmpede i slaget ved Lyndanisse ved det nuværende Tallinn i Estland, og denne dag faldt Dannebrog angiveligt ned fra Himlen og hjalp ham til sejren. Flaget – som er verdens ældste nationalflag – har siden været Danmarks nationalflag. Valdemarsdag markeres af Danmarks-Samfundet og er samtidig en markering af genforeningen med Sønderjylland d. 15. juni 1920.

Landsskuet i Herning er Jyllands største dyrskue.

Northside
Musikfestivalen Northside har udviklet sig til at være blandt landets største musikfestivaler. Festivalen holdes i Århus og er - i modsætning til mange andre musikfestivaler - ikke er en overnatnings-festival. Deltagerne tager hjem og eller på hotel, når musikken slukker. Festivalen gør en dyd af bæredygtighed og størstedelen af de serverede fødevarer er økologiske.

Mølledag
Hvert år 3. søndag i juni åbner mange møller landet over dørene for dem, som har lyst til at se den kulturarv, som de repræsenterer. www.danskmoellerforening.dk

Roskilde Festival regnes for Nordens største rytmiske musikfestival. Den holdes på dyrskuepladsen udenfor Roskilde. Forud for festivalen er der en periode med Warm-Up, hvor mange sætter telt op og hygger sig indtil den rigtige festival begynder.

HKH Prins Henrik
Født d. 11. juni 1934. Han blev i en periode tituleret Prinsgemal Henrik - men efter sin pensionering ved indgangen til 2016 tituleres han nu igen med titlen prins.

Kongeligt Guldbryllup
Daværende tronfølger Margrethe blev d. 10. juni 1967 gift med Henri Marie Jean André greve de Laborde de Monpezat. Der er således Kongeligt Guldbryllup i 10. juni 2017