FEBRUAR 2017
Onsdag 1. Københavns Modeuge starter  
Torsdag 2. Kyndelmisse  
Fredag 3.    
Lørdag 4.    
Søndag 5.    
Mandag 6. Kronprinsesse Mary  6
Tirsdag 7.    
Onsdag 8.    
Torsdag 9.    
Fredag 10.    
Lørdag 11.    
Søndag 12.    
Mandag 13.    7
Tirsdag 14. Valentinsdag  
Onsdag 15.    
Torsdag 16.    
Fredag 17.    
Lørdag 18.

 

 
Søndag 19.    
Mandag 20.     8
Tirsdag 21.    
Onsdag 22.    
Torsdag 23.    
Fredag 24. Skuddag  
Lørdag 25.    
Søndag 26. Fastelavn  
Mandag 27.    9
Tirsdag 28.    
Skolernes vinterferie
Vinterferien er ikke en obligatorisk ferie, men de fleste skoler i landet holder lukket i enten uge 7 eller 8.

Kyndelmisse
40 dage efter juledag regnes for vinterenes midte og er ofte kaldt årets koldeste dag. En tommelfingerregel for landmænd har traditionelt været, at de skulle have halvdelen af vinterfoderet tilbage ved Kyndelmisse.

Kronprinsesse Mary
HKH Kronprinsesse Mary er født den 5. februar 1972 - kun tre uger efter, at hendes svigermor HM Dronning Margrethe besteg tronen i Danmark

Skuddag
Selv man naturligt tænker på d. 29. februar som den ekstra dag i et skudår, er det i almanakken faktisk den 24. februar, som er skuddagen. Årsagen er, at februar kun havde 23 dage i den oprindelige romerske kalender, og skuddagen blev derfor skudt ind som den 24. dag, Placeringen af skuddagen blev imidlertid bevaret i de senere julianske og gregorianske kalendere.

Fastelavn
I katolsk tradition fastedes en periode før påske. Fastelavn ligger den sidste søndag før fasten, hvor man skulle have det sidste gode festmåltid. Fastelavn er i dag især forbundet med udklædning, og i mange katolske lande fejres den med Karneval – som kommer af ”Carne Vale” (farvel kød). For de fleste mennesker startede fasten dog først den følgende onsdag, Askeonsdag.

Valentinsdag
I Danmark er det forholdsvis nyt at markere Valentinsdag, som egentlig er en katolsk tradition fra år 496. Den hylder Sankt Valentin, som med livet som indsats viede unge soldater, selvom kejser Claudius II havde forbudt det. Han blev henrettet 14. februar.

Københavns Modeuge
Modeugen i København holdes to gange om året. Den ene messe holdes normalt i februar, mens den anden messe holdes i august.