Historiens Dag
1. juni 2008
Børn i historien

 

 Middelaldercentret i Nykøbing F. deltog i
Historiens Dag i 2005-

Historiens Dag har i år temaet:

Børn i historien

Der er arrangementer over det meste af landet på på museer og historiske seværdigheder.

Historiens dag fandt første gang sted i 2005, hvor dørene var åbnet på over 600 seværdigheder for historie og kultur. I år ser det ud til at blive noget færre.

Trods nogle begynderproblemer det første år, endte omkring 45.000 med at besøge et arrangementerne rundt om i landet. Det er herefter besluttet at gøre det til en tradition, at historie og kulturarv skal have en mærkedag.

I år bliver der dog lidt større risiko for at fryse næsen, idet datoen er rykket helt frem til slutningen af april, hvor den sidste år var i slutningen af maj.

Sidste år besluttede en bedømmelseskomité at udnævne museet på Koldinghus til at have stået for det bedste arrangement. Museet havde valgt Christian d. IV som tema og givet et bredt indtryk af kongens tid, mad og embedsførelse.

Endnu er der er der ikke offentliggjort en liste over de seværdigheder som deltager i arrangementet i 2008. Tidligere år deltog såvel større museer som Moesgård, Fregatten Jylland, og Vikingeskibsmuseet som mange mindre museumsforeninger og lokalarkiver.

Find lokale arrangementer ved historiens dag 2008

Oversigt over arrangementer med temaet viking