Nürnberg
Bayern, Tyskland
 

Hotel i Nürnberg
Hvordan finder jeg
Hotel i Nürnberg?

 

Slagternes bro i Nürnberg
Fleischerbrügge - Slagterbroen - en af de mange fotogene punkter i Nürnbergs centrum. Broen går over floden Pegnitz.

Den sydtyske by Nürnberg vil altid være tæt forbundet til Tysklands historie - på godt og ondt. Alligevel kommer de fleste af byens besøgende til Nürnberg af helt andre grunde end for at besøge byens historiske seværdigheder.

Louis Vuitton butik i Nürnberg
Nürnbergsgamle centrum er næsten befriet for biltraffik. Gågaderne er som skabt til shopping

En stor del af turisterne i Nürnberg kommer af forretningsmæssige grunde. Byen er en af Tysklands og Europas store messebyer. Nürnberg Messe afholder i løbet af året en stribe velbesøgte messer, og konferencer og Expo'er. Blandt dem ølmessen Brau Beviale, legetøjsmessen Nürnberg Spielwarenmesse, den økologiske messe Biofach og messen Embedded World.

Blandt byens andre besøgende er der naturligvis en del som kommer for at se byens berømte fodboldhold FC Nürnberg på deres hjemmebane.

Mange af messe-besøgende og fodboldfans benytter end ikke lejligheden til at se Nürnbergs gamle centrum, selv om den faktisk er en udmærket chance for at stresse efter en lang og anstrengende dag på Nürnberg Exhibition Centre.

Spielzeugmuseum - Nürnberg
Spielzeugmuseum - Nürnbergs legetøjsmuseum ligger tæt ved markedet i byens centrum

Den gamle bydel  - Altstadt - er klart den mest charmerende af Nürnberg, og for yderligere at øge charmen er næsten hele Nürnbergs bykerne omgivet af en fire kilometer lang bymur.

Erfarne Nürnberg-turister vil normalt også forsøge at sikre sig at bo på hotel i denne mere rolige - og centrale del af byen. Særligt hovedindgangen til Altstadt - Königstrasse - er der koncentreret mange hoteller. Alligevel kan det under de store messer og kongresser være ganske vanskeligt at skaffe et værelse på et et hotel.

Hovedparten af gaderne i Altstadt er gågader og de kan stærkt anbefales at gå en tur i gaderne og se nogle af de historiske bygninger. Centrum rummer blandt andet ualmindelig mange kirker. Blandt dem kan det anbefales at se den flot udsmykkede protestantiske Sankt Lorenzkirche, bygget i perioden 1250 - 1477.

Schönen Brunnen - Nürnberg
Schönen Brunnen - Den Smukke Brønd - ligger på markedspladsen - Haubtmarkt, hvor man blandt andet kan købe grøntsager, frugt, ost og meget andet. I baggrunden en af byens mange kirker Frauenkirche

Selv om den største produktion af legetøj i dag ligger i andre dele af Verden, er byen Nürnberg stadig stolt af sit for for at producere legetøj af særlig høj kvalitet. Derfor er en af byens kendteste museer Speilzeugmuseum - et legetøjsmuseum. Museet er giver et glimrende billede af de mange former for legetøj som har været populære gennem tiden. Til gengæld må man ikke forveksle museet med en underholdningspark. Det er ikke Disneyland. Meget af legetøjet er placeret i glasmontre og i streng orden på bedste museale vis.

Nürnberg har meget af den charme som gamle tyske byer har, men det skal ikke skjules, at mange af de historiske byer faktisk er rekonstruktioner. Nürnberg betalte en meget høj pris for have været nazisternes yndlingsby og centrum for mange af deres vigtigste aktiviteter. Byen var efter krigen næsten en ruin, hvilket man i dag kan have vanskeligt ved at forestille sig.

Det er stadig muligt at se stedet, hvor de store nazistiske masse-optog fandt sted. Det såkaldte Reichsparteitaggelände ligger lige udenfor Nürnberg Messe og Frankenhalle - det store kongrescenter. Her holdt Hitler og Goebbels nogle af ders kendteste taler på et området som kan rumme op imod  50.000 tilhørere.

Efter krigen blev netop Nürnberg også udvalgt til at være vært for Nürnbergprocesserne, som gjorde op med forbrydelserne under krigen og dermed skabte grundlaget for etableringen af det moderne Tyskland. Byen Nürnberg er også kendt fra fra Wagners opera Mestersangerne i Nürnberg.

Læs evt. mere om Nürnberg på byens officielle hjemmeside, på Wikipedias beskrivelse af Nürnberg. eller FC Nürnberg for de fodbold-interesserede.. 

Nürnberg - bymuren
Nürnbergs bymur har 67 tårne og omgiver stort set hele det gamle bycentrum