Hotel i Nürnberg
Bayern, Tyskland
 

 

Nürnberg, Tyskland
Læs mere om
Nürnberg

Hotel-kæden Ibis har tre hoteller i Nürnberg. Her er det Ibis Altstadt kun få skridt fra hovedbanegården. Priserne ligger på 59 - 75 € - dog med stigninger på op til 85 procent under større messer.
Hotel Ibis Nürnberg Altstadt
Königstrasse 74, 90402 Nürnberg
tlf. (+49) 911 232 000

Turisterne i Nürnberg kommer ofte til byen i forbindelse med en større messe, Expo eller måske en fodboldkamp, og netop fordi turiststrømmen ofte er presset sammen på ganske få dage, kan det være ganske vanskeligt at finde et hotelværelse.

Selv om der er mange hoteller i mange prisklasser i Nürnberg er de op til de store begivenheder ofte booket fuldt op hele år i forvejen.

Mange besøgende foretrækker at bo tæt ved hovedbanegården - Haubtbahnhof - hvorfra der kun er få minutters kørsel med metroen - U-Bahn - til messe-området. At bo nær Königstrasse - indgangsporten til den gamle bydel - er det foretrukne valg for mange. Af samme grund er det næsten umuligt at opnå for de fleste.

Hvis hotellerne i midtbyen er fyldt - som de oftest er - er det imidlertid ikke noget dårligt valg at finde et hotel nær én af byens to hovedlinier for metroen U1 eller U2. Begge linier passerer hovedbanegården, så det er let at stige om mellem de to linier. Messe-området ligger på U1 på vej mod Langwasser, men det er uproblematisk at stige om fra linie U2. Lufthavnen ligger for enden af U2-linien.


Le Meridien Grand Hotel er et klassisk midtby-hotel i den bedre klasse. Det ligger på et den noget befærdede Bahnhofstrasse - lige overfor Haubtbahnhof, og man kan derfor næppe forestille sig en mere central placering. Priserne er også i den lidt højere ende med 95 - 150 Euro for enkeltværelser og 130 - 200 for dobbelteværelse. Man skal forvente omkring 100 procent merpris under større messer.
Le Meridien Grand Hotel
Bahnhofstrasse 1 - 3, 90402 Nürnberg
(+49) 911 23 220

Metroen - U-Bahn - gør det uproblematisk at finde et hotel længere fra centrum - i for eksempel forstaden Fürth. En anden oplagt mulighed er naturligvis tæt ved Langwasser, som kun ligger få stop fra fra messen på U-bahn linie U1.

En anden realistisk - men knap så behagelig mulighed - er at finde et hotel i en af de mindre omgivende byer. For eksempel har byen Erlangen fflere hoteller og udmærket togforbindelse med Nürnberg centrum. Er man en natteravn som kan lide at hygge sig i Nürnbergs centrum om aftenen, skal man blot være opmærksom på, at de sidste tog går hjemad ved ét-tiden om natten.

Er man i bil og gerne selv kører hjem til hotellet om aftenen, er der naturligvis andre muligheder for at finde hotel. Her bør man endda overveje at finde et hotel lidt udenfor centrum, da parkering i Nürnberg centrum ikke altid er lige let. I den gamle by - Alstadt - er der endda overvejende gågader.


Motel One har to hoteller i Nürnberg. Her kan til forholdsvis moderate priser på centralt og i moderne omgivelser - men med moderat service. Priserne starter ved 49 €, men med messetillæg på op til 85 procent
Motel One
Bahnhofstrasse 18, 90402 Nürnberg
og
Steinbühlerstrasse 13, 90443 Nürnberg
(foto: Motel One)

Hotellernes priser varierer meget - ikke blot imellem hotellerne - men i høj grad også for det enkelte hotel afhængig af, hvor presset markedet er. De fleste hoteller har deciderede messe-priser, som ofte er markant højere end hvervdags-priserne. Nogle hoteller er beskedne og hæver priserne 20 - 30 procent for et værelse, mens andre ikke holder sig tilbage for at hæve priserne med 100 procent eller mere!

Systemet med messe-priser gælder naturligvis særligt, hvis man søger hotel i selve Nürnberg. Jo længere væk man kommer fra byen, jo mindre er de påvirket af byens store begivenheder som Brau Beviale, Legetøjsmesse eller Biofach, selv om selv omegns-hotellerne kan være fyldt omkring messerne.

Hotel Lucas, Nürnberg
Lucas er et mindre hotel med egen restaurant. Hotellet ligger i den gamle by omgivet af gågader - og lige ud til floden Pegnitz. Der er endda metro-station lige ved. Priserne starter ved 65 Euro for et enkeltværelse, men man skal regne 70 - 80 procents tillæg under messer og andre større arrangementer.
Hotel Lucas, Kaiserstrasse 22, 90403 Nürnberg
tlf. (+49) 911 22 78 45