Erantis

København
Hovedstaden i hjørnet af Danmark
 
Danmark
København
 
Nationalmuseet
 
English version English version

 

 

 
Københavns
Modeuge

i februar og august
 

 

Madfestival
 
Københavns Madfestival
Copenhagen Cooking
starter i august

Københavns Miljøfestival
Gå tur i
Miljøfestival
i september


Expo til København
Ritt Bjerregaard:
Expo i København

 


Tårnene over København er på mange måder blevet symboler på byen. Yderst til venstre ses tårnene fra Vor Frue Kirke (Københavns Domkirke) efterfulgt af Københavns Rådhus. Gitter-masten i midten er Himmelskibet i Tivoli.

 
København er centrum for en meget en stor del af Danmarks befolkning. Hele hovedstadsområdet (inkl.. Køge og Roskilde) bebos af 1,8 millioner mennesker - knap en tredjedel af landets befolkning.

Krydsttogtskib ved Langelinie
Selv om Københavns Havn ikke længere har nogen nævneværdig funktion indenfor gods, er havnen vigtigere end nogensinde som trækplaster for turister. Over 300.000 krydstogtturister gæster hver sommer Københavns Havn.

Københavns Kommune er derimod forbavsende lille. København har omkring en halv million indbyggere og er dermed ikke engang dobbelt så stor som landets næststørste by - Århus.

Da København blev grundlagt af Absalon i 1167 lå den ganske praktisk midt i i landet. Men store dele af det det daværende Danmark ligger i dag i Sverige. Selv om mange københavnere i disse år flytter til Sverige, ændrer det ikke på, at Danmarks hovedstad ligger upraktisk placeret i det yderste højre hjørne af Danmark.

Som kulturelt og erhvervsmæssigt centrum står København dog stærkere end nogensinde. Byen tiltrækker mennesker fra hele Danmark, og ofte siges det, at København er den by, hvor flest jyder bor.

Den Lille Havfrue
Selv om turistorganisationerne konstant søger at styrke et alternativt image for København, er Den LIlle Havfrue fortsat blandt de mest fotograferede motiver i Danmark

Blandt de vigtigste attraktioner i København er Tivoli, fristaden Christiania, Københavns Havn, Rosenborg Slot, Amalienborg Slot, Nyhavn, Experimentarium og - ikke mindst - Den Lille Havfrue, som trods sin beskedne størrelse er det bedst kendte vartegn for København ude i verden.

Kulturnatten i København holdes hvert år første fredag af efterårsferien. Copenhagen International Fashion Fair - CIFF - holdes i februar og august.